zondag 1 januari 2012

Het jaar 2011 van Oefentherapie-Zaanstad in een vogelvlucht

2011 Was in alle opzichten een bewogen jaar voor de praktijk.


* Per 1 april bereikte de praktijk, als eerste reguliere oefentherapie praktijk, na veel inspanningen de status van PLUSPRAKTIJK. zie hier voor http://www.zilverenkruis.nl/consumenten/zoek-een-zorgverlener/zorgverlener-zoeken/fysiotherapie/pages/pluspraktijken.aspx Pluspraktijk worden is voor de oefentherapeuten mogelijk gemaakt door Achmea/Agis per voorjaar 2011.
* Vanaf Januari 2011 zijn wij op de praktijk druk aan het verzamelen geweest van bruikbare app op iphone en android, zowel binnen de behandeling v.b versterk je enkel en relax als voor de therapeuten zelf axcen en sinds kort de goniometer en scoliose meter. Een aantal van deze apps heeft zijn meerwaarde al duidelijk bewezen. Patienten ervaren het als een toevoeging binnen de behandeling.
* De sociale netwerken hebben de praktijk bereikt: Facebook, Linked in en sinds september 2011 ook op twitter. Dit geeft veel informatie over wat er landelijk binnen de zorg en betreffende de oefentherapie gebeurt.
Tevens ook informatie over nieuwe onderzoeken. Vermelding van symposia en cursussen. Ook de patiĆ«nten bereiken de praktijk via de sociale media en stellen vragen of gaan in discussie. Met collegae wordt  over de sociale media contact gezocht, gevonden en gediscussieerd over verschillende inhoudelijke onderwerpen.
* Vanaf mei 2011 is er actief gezocht naar een oefentherapeut die ondersteuning kan bieden binnen de praktijk.
Dit om mij te ontlasten voor de vele nevenfuncties. Dit is gelukt in oktober 2011. Ingmar Rietdijk is begonnen en zal zijn werkzaamheden voortzetten in 2011 op de vrijdag.
* In november is er een nieuwe praktijk folder ontwikkeld deze kwam 30 december van de drukker en zal 9 januari 2012 digitaal worden gepubliceerd.
* De website is in mei 2011 volledig geupdate, dat mocht ook wel na 5 jaar! Er staat nu een Youtube, Linked in en twitter knop op. Tevens worden de tweets gepubliseerd en is er een link naar zorgkaartnederland.nl
* Op zorgkaartnederland.nl  worden steeds meer patienten ervaringen geplaatst zodat nieuwkomers voor dat ze een afspraak maken kunnen lezen wat er te verwachten is binnen de oefentherapie prakijk. Tevens staat de gemiddelde waardering momenteel op een 9,3. Dit is een behoorlijk hoog cijfer bij 14 beoordelingen.
* De praktijk heeft voor de aspecifieke lage rugklachten en voor de nekschouderklachten oefeningen gepubliceerd op YouTube. Te gebruiken voor patienten en ter ondersteuning van de behandeling.
* Er zijn drie symposia bezocht van de podoposturaaltherapeuten, de kneeclinic en Fysio20.
* Voorbereiden workshop DE DYNAMIEK VAN HET LOOPPATROON. Deze wordt gegeven op de dag van de eerstelijn op 18 januari.

Dit waren heel wat activiteiten, voor volgend jaar zijn er al weer heel veel plannen in ontwikkeling daarover meer in mijn Blog van januari    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten