maandag 10 februari 2014

HOUDINGSCHECK

Houdingscheck voor u zelf uw partner of kind?

Waarom een houdingscheck?


Wanneer u niet zeker bent of de houding van uw rug schouders of heupen wel is zoals deze voor u goed zouden zijn. Of wanneer u vaak in een van de gewrichten terugkerende klachten heeft. Dan kan dit komen door het overbelasten van dit gewricht in een bepaalde specifieke beweging. 

Tegenwoordig worden kinderen op het consultatie bureau en later door de schoolarts op vele verschillende onderdelen voor hun gezondheid na gekeken, echter de stand van het bekken en de groei van de rug wordt daarbij vaak vergeten. Toch is het zeker belangrijk om juist in de groei er op te letten dat de rug zich goed ontwikkeld. Er kan een scheef groei ontstaan of een te holle onder rug of een teveel gebogen boven rug.
Hieraan kunnen ziektes ten grondslag liggen maar ook door het aannemen van een verkeerde stand in de houding van de rug kan dit zo groeien. Optijd bijsturen en leren hoe dit te veranderen is in de groeileeftijd zeker aan te raden.

Een houding check duurt 10 minuten: Hierbij wordt door de oefentherapeut kort en grondig naar de staande houding en bewegingen gekeken en naar eventuele pijnlijke gewrichten. Vervolgens wordt besproken wat er voor vervolg stap genomen zou kunnen worden. Is behandelen juist wel of niet zinvol door de oefentherapeut.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan is de Houdings Check gratis.

Kosten Houding Check;  € 19,95


Meer vragen neem vrijblijvend contact op per telefoon of per email. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten