maandag 10 februari 2014

Medical Taping en wat er al niet allemaal mee kan

Tapen:Steeds meer wordt er binnen de praktijk gebruik gemaakt van cure tape. Cure tape is een hypo allergene, elastische pleister in verschillende kleuren, die de prettige eigenschap heeft voor verschillende doeleinden te kunnen worden gebruikt.
Zo werkt deze pijnbestrijdend bij heup en knie klachten, bij bandenpijn en bij enkeldistorsies of verzwikkingen. Ook wordt de tape met goed resultaat toegepast bij hielpijn, hielspoor en fasciitis plantaris.
Schouder/nek klachten en elleboog problemen als tennis of golf arm.

Uiteraard wordt dit tapen nooit alleen toegepast. Naast het tapen wordt door de therapeut een gedegen oefenprogramma doorgenomen individueel gericht op de problematiek, waardoor de pijn af neemt en een ieder zelf leert controle over de klachten te krijgen, vaak zodanig dat de klachten geheel verdwijnen.

Cure Tape komt uit de sport; vele sporter gebruiken het zeer frequent. Echter ook voor niet sporters is het vaak een uitkomst om toch te kunnen blijven doen wat je leuk vindt, of dat nu naar school gaan, werken of bewegen is. Dat maakt niet uit, vaak is in beweging blijven bij klachten veel beter dan stil zitten of in bed blijven liggen.

Wil je weten of cure tape ook een oplossing kan bieden voor jouw problemen bel dan vrijblijvend of stuur een mailtje met je vraag.

Ik zie je graag op de praktijk om je verder te helpen om van je probleem af te komen. 

Heb jij zelf ervaring met Cure Tape en wil je dat graag delen met andere lezers schroom niet om dan een commentaar onder het blog in te vullen. 

Trea Hillebrink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten