vrijdag 22 augustus 2014

Medical Taping is dat ook voor uw klachten?

Medical Taping

Medical Taping Concept 
Bij Oefentherapie Zaanstad kunt u terecht voor het Medical Taping Concept (MTC) daar de therapeuten voldoende geschoold zijn om dit toe te passen. De basis van het MTC werd in de jaren ’70 gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achterliggende gedachte is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.
Daarom zijn er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kon ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel geactiveerd.
De liftende werking van de CureTape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Dit maakt het ook mogelijk om het automatiseren van het juiste bewegings patroon beter te trainen.
Het toepassingen gebied mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures 
(enkel verzwikking), reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook hematomen),  behandeling van klachten door overbelasting behoren tot de mogelijkheden (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).

Heeft u na het lezen van dit bericht ervaringen die u met mij zou willen delen?
Plaats dan hier onder een reactie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten