vrijdag 22 augustus 2014

Wat doet de oefentherapeut bij heup knie en voet klachten

Heup/Knie/voet klachten:

Klachten aan de gewrichten in de benen kunnen verschillende oorzaken hebben. Voorbeelden zijn: slijtageoverbelasting, terugkerende sportblessures, verkeerde stand of verkeerd of onvoldoende gebruik van de beenspieren. Een gunstige houding begint vaak met een goede stand van de benen, knieën en voeten ten opzichte van het lichaam. Ook is een goede stand van de heupen en het bekken erg belangrijk voor een optimale houding.
download (2)

Wat doet de oefentherapeut?

De oefentherapeut helpt u om uw benen beter te positioneren ten opzichte van uw lichaam. Ook zal er gelet worden op de manier van lopen zodat knieën en voetgewrichten minder belast worden. In deze praktijk wordt dat gedaan middels een ganganalyse op de loopband met videoopnamen. De oefentherapeut gaat samen met u aan de slag en door middel van zorgvuldig gekozen oefeningen, verbeteren de conditie van uw spieren, de veerkracht en de coördinatie van het bewegen. Zodat bij een latere opname van uw ganganalyse duidelijk de geautomatiseerde verbeterde bewegingen zichtbaar gemaakt worden.

Lijkt u het wat om deze begeleiding bij de oefentherapeut te ondergaan, maar heeft u daar vragen over? Of heeft u zelf al ervaren hoe de begeleiding u heeft geholpen bij de oefentherapeut en wil u dat delen met anderen? 

Laat hieronder een reactie achter?

Trea Hillebrink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten