vrijdag 22 augustus 2014

Wanneer psychosomatische oefentherapie?

Psychosomatisch oefentherapeut i.o.

Psychosomatiek
De psychosomatische oefentherapie richt zich op klachten die veroorzaakt worden door stress, spanning en overbelasting. Trea is in september 2013 gestart met deze opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut:
Stress, wij hebben er dagelijks mee te maken. Stress is zelfs gezond. Wij hebben het nodig om goed te kunnen presteren en het beste uit onszelf te halen. Stress wordt ongezond wanneer wij stress niet afwisselen met ontspanning en herstel. Dan dreigt het gevaar dat lichaam en geest zich onvoldoende herstellen, met als gevolg lichamelijke en/of psychische klachten en verminderde prestaties.
Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, verlies, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. Wij kunnen daardoor uit balans raken.

Klachten

Klachten kunnen wij lichamelijk ervaren door bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, kortademigheid, hyperventilatie, en/of spierspanning in het lichaam, vermoeidheid
Klachten kunnen wij ook geestelijk ervaren door bijvoorbeeld slaapproblemen, piekeren, onrust, concentratievermindering, prikkelbaarheid, ontevredenheid, futloosheid, en vermoeidheid.
De manier waarop we tegen een klacht aankijken of hoe we met problemen omgaan, kan een rol spelen bij het ontstaan van stressklachten, maar ook bij het verminderen en verhelpen van stressklachten. Wij noemen dit de klacht- of probleemhantering, ook wel copingstijl genoemd.
De psychosomatisch oefentherapeut kan u helpen lichaam en geest weer in balans te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten